Minister Hoekstra van Financiën
NOS Nieuws

Hoekstra: geen aanwijzingen voor strafbaar handelen bij Belastingdienst

Minister van Financiën Hoekstra zegt dat hij geen aanwijzingen heeft dat ambtenaren van de Belastingdienst strafrechtelijk vervolgd zullen worden voor hun rol in de toeslagenaffaire. "Wij hebben geen aanwijzingen dat er strafrechtelijk iets verkeerd is gegaan", zei hij in het tv-programma Buitenhof op NPO 1.

Omdat de Tweede Kamer de onderste steen boven wil hebben, worden er twee vertrouwenspersonen aangesteld, zo bleek gisteren uit een brief aan de Kamer. Daar kunnen medewerkers van de fiscus dan anoniem terecht.

Later in het gesprek vraagt presentator Rob Trip of het klopt dat de hoogste ambtenaar van de Belastingdienst een hoge functie bij de gemeente Den Haag krijgt:

Hoekstra bij Buitenhof: geen aanwijzing voor strafbaar handelen

De toeslagenaffaire leidde tot het opstappen van staatssecretaris Snel. Volgens bronnen wordt binnen de coalitie serieus nagedacht over de vraag of hij twee opvolgers moet krijgen nu de diensten Douane en Toeslagen van de Belastingdienst worden afgesplitst.

Hoekstra wilde daar niet op ingaan. "Het ligt voor de hand in dit specifieke geval te kijken hoe je de politieke aansturing op een verstandige manier vormgeeft. Daar gaan de minister-president en ik naar alle waarschijnlijkheid ook morgen met de coalitiepartners over in gesprek."

Hoekstra verwacht niet dat de problemen met de toeslagen snel worden opgelost en er geen fouten meer worden gemaakt, daarvoor is de problematiek te moeilijk. "Ik denk dat het reëel is dat we nog minstens het hele jaar bezig zullen zijn met recht doen aan de ouders. En de transformatie naar een nieuw stelsel, dan hebben we het echt over een periode van jaren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl