In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Burgemeester Arnhem kijkt tevreden terug op kickbokswedstrijd

De Arnhemse burgemeester Marcouch kijkt tevreden terug op het kickboksgala gisteravond in het Gelredome. Zowel in het stadion als in de stad was de sfeer volgens hem goed. "We kunnen terugkijken op een mooi evenement, zonder grote incidenten."

Vooraf waren strenge maatregelen genomen rond de wereldtitelstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, waar zo'n 30.000 mensen op af waren gekomen. Zo mocht de politie preventief fouilleren.

"Daarbij is met name een aantal messen aangetroffen. Maar het aankondigen van de maatregel maakt ook dat mensen dingen thuislaten", zegt Marcouch tegen Omroep Gelderland. Ook het alcoholverbod tijdens het evenement had volgens de burgemeester een positief effect.

De burgemeester zegt dat ook tegen parkeeroverlast stevig is opgetreden. "Er waren namelijk voldoende alternatieven. Dus dat wordt voor die mensen een dure avond." Hij schat in dat er een paar honderd bekeuringen zijn uitgedeeld voor foutparkeren.

In 2016, bij het vorige duel tussen Hari en Verhoeven, waren er in Oberhausen nog vechtpartijen. "Maar er is in de voorbereiding goed samengewerkt. Complimenten aan de politie, handhavers en de bezoekers", aldus Marcouch.

Advertentie via Ster.nl