Rico Verhoeven won het gevecht tegen Badr Hari ANP

Naar het veelbesproken gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht kickboksen tussen Rico Verhoeven en Badr Hari hebben gisteravond bijna 3,5 miljoen mensen gekeken. Het kickboksgala in Arnhem was bij tv-kijkers veruit het populairst: vijf van de zes best bekeken programma's waren afkomstig uit het Gelredome, waar het evenement werd gehouden.

Naast de 31.000 bezoekers in het stadion zaten er thuis veel mensen klaar in afwachting van de vechtpartij. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur kon zich in het kickboksgeweld mengen.

kijkonderzoek.nl

Rond 20.00 uur begon eveneens de uitzending rond het evenement op Veronica. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat richting het gevecht tussen Verhoeven en Hari, het hoogtepunt van de avond, het aantal kijkers opliep.

In aanloop naar het gevecht tussen de twee sterren waren er vier andere partijen te zien. De eerste, rond 20.30 uur, werd door ruim een miljoen mensen gezien. Het gevecht om de wereldtitel tussen Verhoeven en Hari, dat rond half elf 's avonds begon, trok gemiddeld 3.491.000 kijkers.

Het gevecht eindigde uiteindelijk in een anti-climax in de derde ronde. Na een spannend begin van de partij moest Hari geblesseerd afhaken in de derde ronde. Verhoeven behoudt zijn wereldtitel.

Reclame

Overigens was er online kritiek op de registratie van het gevecht door Veronica. De zender zond reclame uit toen Rico Verhoeven zijn overwinningsspeech hield en zijn riem ontving.

Ook bij de fans in het stadion was de teleurstelling na afloop groot. "Jammer dat het zo moest eindigen", zeiden ze tegen onze verslaggever:

Teleurstelling bij fans Badr Hari én Rico Verhoeven

STER reclame