NOS Sport

Hari geeft geblesseerd op; Verhoeven blijft wereldkampioen zwaargewicht

Bekijk de bewogen titelstrijd Verhoeven-Hari en alles daaromheen

Het veelbesproken gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen kickboksers Badr Hari en Rico Verhoeven is in een anti-climax geëindigd. Hari raakte in de derde van vijf rondes geblesseerd en moest tot ieders teleurstelling opgeven. Verhoeven behoudt zijn wereldtitel.

Het met 31.000 toeschouwers uitverkochte Gelredome in Arnhem kolkte met vooral fans van Hari van opwinding voor het gevecht om de titel van promoter Glory. Het werd een meeslepend gevecht tot Hari in de derde ronde verkeerd terechtkwam en niet meer verder kon.

Hari (l) op de grond nadat hij zich heeft geblesseerd

De 35-jarige Hari begon uitstekend. Hij won de eerste ronde, vooral dankzij een rechtse hoek op de kin van de 30-jarige Verhoeven, die naar de grond ging. De tweede ronde was in het voordeel van titelverdediger (sinds juni 2014) Verhoeven.

Hari wankelde even, maar in de derde ronde gaf hij Verhoeven een harde trap op het hoofd. Bij een volgende hoge trap landde Hari verkeerd en moest hij opgeven met een enkelblessure. Zittend op de grond schreeuwde de uitdager het uit.

'Nog niet klaar'

In 2016 stonden de twee ook tegenover elkaar. Toen moest Hari in de tweede ronde opgeven met een armblessure en werd direct een rematch aangekondigd. "Maar we zijn nu nog niet klaar", zei Verhoeven na afloop in Arnhem. "Ik wil best nog een keer."

Fans van beide sporters reageerden na afloop teleurgesteld:

Teleurstelling bij fans Badr Hari én Rico Verhoeven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl