NOS Nieuws

Wekdienst 1/9: start WOII herdacht in Polen en bloemencorso in Zundert

Goedemorgen! Diverse wereldleiders herdenken in Polen het begin van de Tweede Wereldoorlog 80 jaar geleden. In Zundert is het jaarlijkse bloemencorso en het is ook de dag van de Grote Prijs van België.

Vandaag is het bewolkt en is er lokaal een kans op een bui. In de loop van de dag breekt de zon vaker door, maar met 19 tot 21 graden voelt het vrij koel aan.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Onder andere de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse vicepresident Mike Pence zijn aanwezig bij de grote herdenking van het begin van de Tweede Wereldoorlog in Polen 80 jaar geleden.
  • In de Duitse deelstaten Saksen en Brandenburg zijn verkiezingen. En de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland kan weleens hoge ogen gaan gooien.
  • In het Belgische Spa start Max Verstappen vanaf de vijfde plaats. De Grote Prijs van België is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.
  • In de eredivisie zijn er vijf duels. Twente - Utrecht, Sparta - Ajax, Vitesse - AZ, WIllem II - Feyenoord, RKC - PSV. Allemaal te volgen in het liveblog op NOS.nl en de nieuws-app.
  • En in Zundert is het grootste bloemencorso ter wereld. Ontelbare dahlia's sieren daar vandaag twintig praalwagens.

Een terracottaleger van bloemen is een van de attracties, laat een verslaggever van Omroep Brabant zien op Twitter:

Wat heb je gemist?

In de Amerikaanse staat Texas zijn vijf mensen om het leven gekomen en 21 mensen gewond geraakt toen een schutter het vuur opende op automobilisten. Onder de gewonden zijn ook politieagenten en een kind van onder de 2 jaar.

De schutter is bij een bioscoop in Odessa doodgeschoten door agenten. Zijn motief voor de aanslag is niet duidelijk. Het lijkt erop dat hij de enige schutter was.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hij is tien maanden oud, maar heeft het lichaamshaar van een volwassen man. De Spaanse baby Uriël heeft het 'weerwolfsyndroom' oftewel hypertrichosis. Volgens de Spaanse gezondheidsautoriteit is een farmaceutisch bedrijf de boosdoener. Dat zou een middel tegen haaruitval in de verpakking van een middel tegen maagklachten hebben gestopt.

De moeder van Uriël vertelt hoe ze haar kindje maandenlang het verkeerde middel gaf. "Behalve op zijn handpalmen en voetzolen kreeg hij overal haar":

Baby Uriël kreeg maandenlang het verkeerde middel: 'Hij kreeg overal haar'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl