Hakim Ziyech zet Ajax op 2-0 tegen Tottenham, de finaleplaats in de Champions League lijkt binnen
NOS Voetbal

Ajax treft PAOK in voorronde CL, PSV mogelijk tegen Linzer ASK

Ajax speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki uit Griekenland. PSV krijgt, als het FC Basel verslaat, Linzer ASK als volgende tegenstander.

Ajax begint met een uitwedstrijd in Griekenland, PSV speelt eerst thuis als het de derde voorronde bereikt. De eerste wedstrijden van de derde voorronde zijn op 6 of 7 augustus, op 13 augustus zijn de returns.

Loting derde voorronde Champions League

Drie jaar geleden troffen Ajax en PAOK elkaar ook in de derde voorronde voor de Champions League. Onder leiding van Peter Bosz ging Ajax een ronde verder, na een 1-1 gelijkspel in Amsterdam en een 2-1 overwinning bij PAOK.

Ex-Feyenoorder Biseswar tegen Ajax

PAOK is de landskampioen en bekerwinnaar van Griekenland. De Nederlander Diego Biseswar staat onder contract bij de Griekse topclub.

Linzer ASK werd vorig seizoen achter Red Bull Salzburg tweede in de Oostenrijkse competitie en veroverde daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers troffen een keer eerder een Nederlandse tegenstander in Europa. In 1987 was FC Utrecht over twee wedstrijden te sterk.

Als het Ajax en PSV lukt om de derde voorronde te overleven, spelen ze daarna in de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De loting voor de play-offs is op 5 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl