Urby Emanuelson bedankt het publiek in De Galgenwaard
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Het overlijden van Formule 1-legende Niki Lauda is het nieuws van de dag. In al onze uitzendingen vandaag zal worden stilgestaan bij Lauda's carrière als autocoureur en zijn betekenis voor de Formule 1.

Onder anderen Jan Lammers en Giedo van der Garde, twee Nederlandse coureurs die in de Formule 1 uitkwamen en Lauda van nabij meemaakten, komen aan het woord. Uiteraard komt de crash waarbij Lauda in 1976 op de Nürburgring ternauwernood gered werd uit zijn brandende wagen om vervolgens enkele weken later alweer achter het stuur te kruipen, ook ter sprake.

Voetbal

Verder wordt vanavond bekend welke twee ploegen naar de finale van de play-offs om Europees voetbal gaan. FC Utrecht ontvangt om 18.30 uur Heracles Almelo na een 2-0 uitzege en Vitesse moet om 20.45 uur thuis tegen FC Groningen een 2-1 nederlaag wegwerken.

Beide wedstrijden zijn te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. De samenvattingen zijn te zien in een uitzending van Studio Sport om 22.20 uur op NPO 1. In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) blikken we vast vooruit op Vitesse-Groningen.

In de uitzending van Langs de Lijn en Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) ook aandacht voor de beide voetbalduels.

Tiende etappe Giro

En de Giro d'Italia gaat na een rustdag verder met de tiende etappe, van Ravenna naar Modena. De etappe is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. In het Sportjournaal volgt de samenvatting.

In Langs de Lijn en Omstreken bellen we, zoals elke avond rond 22.45 uur, met Michiel Elijzen, ploegleider van Team Sunweb.

Het profiel van de tiende etappe van de Giro

Ook nog in het Sportjournaal: de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om de landstitel tussen de basketballers van Zwolle en Groningen.

Uitzendingen dinsdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO1
18.45 uur Sportjournaal NPO1, NOS.nl, NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn en Omstreken NPO Radio 1
22.20 uur Studio Sport Play-Offs NPO1, NOS.nl, NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 1, NOS.nl, NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl