Deyovaisio Zeefuik is hoofdrolspeler in het eerste duel tussen FC Groningen en Vitesse ProShots

Groningen mag blijven dromen van Europa na nipte thuiszege op Vitesse

tijd van publicatie

FC Groningen heeft zijn goede vorm doorgetrokken in de play-offs. De nummer acht van de reguliere competitie wint op eigen veld van de nummer vijf Vitesse (2-1).

Wie play-offs zegt, zegt FC Groningen. Voor de elfde keer doet de 'Trots van het Noorden' namelijk al mee, een record. En gezien het verloop van de competitie is de deelname van dit jaar een klein wonder.

Bruns

In de openingsronde van dit seizoen wint Vitesse nog met 5-1 van Groningen, dat tot de winterstop in de degradatiezone staat. Thomas Bruns speelt met de Arnhemmers mee. Tijden veranderen, ook voor hem.

Bruns is inmiddels verhuurd aan Groningen, maar leest deze week op internet dat hij ook daar niet meer welkom is volgend seizoen. Wel staat hij deze halve finale gewoon in de basis tegen zijn eigenlijke werkgever.

Thomas Bruns (rechts) wordt door Groningen gehuurd van Vitesse ProShots

Hoofdrolspeler van de avond wordt echter zijn ploeggenoot Deyovaisio Zeefuik, die na tien minuten spelen Matus Bero hard onderuit kegelt. Zeefuik komt weg met geel, Bero moet de strijd met een blessure staken.

Diezelfde Zeefuik staat kort na rust aan de basis van de 2-0 als Max Clark hem binnen de zestien haakt en Samir Memisevic de penalty onberispelijk binnenschiet.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Mahi: 'Overtuigd dat we dinsdag een goed resultaat boeken'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Van der Werff: 'We hebben mentaliteit en karakter getoond'

Mimoun Mahi heeft dan al voor een Groningse voorsprong gezorgd, door op de goede plek te staan als Remko Pasveer een inzet van Ritsu Doan niet goed verwerkt. Vlak daarvoor wordt een treffer van Kaj Sierhuis wegens buitenspel geannuleerd.

Wisselvallig

Vitesse presteert erg wisselvallig dit seizoen, met nu weer een negatieve uitschieter. Alleen na de entree van ex-Groninger Tim Matavz na rust is er een kleine opleving. En ook in de slotfase, als Sergio Padt invaller Mohammed Dauda van scoren houdt.

Toch kan dinsdag (20.45 uur) met een goed gevoel worden begonnen aan de return, als Clark op aangeven van Alexander B├╝ttner plotseling nog voor de belangrijke uitgoal tekent.

Statistieken FC Groningen-Vitesse

STER reclame