FC Utrecht viert de 1-0 van Simon Gustafson

FC Utrecht dicht bij finale play-offs na zege op Heracles

FC Utrecht heeft in de eerste ronde van de play-offs voor Europees voetbal goede zaken gedaan. De ploeg van coach Dick Advocaat won in Almelo het eerste duel met Heracles: 2-0.

Utrecht sloeg toe in de slotfase van de eerste helft. Gustafson verzilverde een strafschop nadat Merkel Bazoer gevloerd had. Even later kopte Dessers een vrije trap van Gavory keurig binnen.

Heracles zette na de rust wel aan, maar grote kansen creëerde het niet. De beste drie waren voor Dalmau. De Spanjaard knalde in de rebound van dichtbij over, kopte in de handen van doelman Jensen en schoot in de slotfase voorlangs.

Return

De return in Utrecht is dinsdag. De winnaar van het tweeluik tussen FC Utrecht en Heracles neemt het in de finale op tegen FC Groningen of Vitesse.