Antonio Sanabria, Leonardo Bonucci en Cristian Kouamé in duel

Eerste competitienederlaag Juventus, Napoli wint wél

Voor het eerst dit seizoen is Juventus tegen een nederlaag in de Serie A aangelopen. Zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, die zijn team dinsdag eigenhandig naar de kwartfinales van de Champions League had geschoten, verloor de koploper met 2-0 bij Genoa.

Ronaldo kreeg rust van trainer Massimiliano Allegri, evenals Giorgio Chiellini, Blaise Matuidi en eerste keeper Wojciech Szczesny. De opponent van Ajax in de kwartfinales van de Champions League speelde geen al te beste eerste helft, maar dacht tien minuten na rust toch op voorsprong te komen. Paulo Dybala schoot raak, maar zijn treffer werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Twintig minuten voor tijd kwam Genoa niet onverdiend op voorsprong. Invaller Stefano Sturaro, net twee minuten in het veld, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied en profiteerde van een fout van Juve-doelman Mattia Perin. De oud-speler van Genoa liet de bal over zijn handen stuiteren.

Juventus probeerde de gelijkmaker te forceren, maar was geen schim van de ploeg die dinsdag in eigen huis Atlético Madrid had opgerold in de Champions League (3-0).

Tien minuten voor tijd kreeg het een counter om de oren, die Goran Pandev afrondde. Met een knap diagonaal schot zorgde hij voor de genadeslag: 2-0.

Dries Mertens (voorgrond) en Arek Milik

Achtervolger Napoli verkleinde de levensgrote achterstand met drie punten. Het gat bedraagt nog altijd vijftien punten. De nummer twee won op eigen veld met 4-2 van laagvlieger Udinese.

Voor de thuisclub kwamen drie spelers met een verleden in de eredivisie tot scoren: oud-Ajacieden Amin Younes (1-0) en Arek Milik (3-2) en ex-PSV'er Dries Mertens (4-2). Bij Udinese waren Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar basisspelers.

Napoli heeft negen punten meer dan nummer drie AC Milan en tien punten meer dan nummer vier Internazionale. De twee Milanese clubs spelen zondagavond tegen elkaar.