Marc Overmars en Pavel Nedved in Nyon AFP

Ajax treft Juventus in kwartfinales Champions League

time icon

Ajax neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Juventus.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 10 april. De return is een week later, op dinsdag 16 april.

Ajax rekende in de achtste finales op indrukwekkende wijze af met Real Madrid, dat de laatste drie seizoenen de Champions League won. Na de 1-2 in Amsterdam werd de Spaanse grootmacht in Madrid met 4-1 verslagen.

Het programma van de kwartfinales in de Champions League NOS

Juventus werd de laatste zeven jaar landskampioen van Italië en de achtste titel is aanstaande. De voorsprong op Napoli, de nummer twee in de Serie A, bedraagt al achttien punten.

Dinsdag liet de afgelopen zomer van Real Madrid overgenomen Cristiano Ronaldo in de Champions League nog maar eens zijn klasse zien. Met drie goals loodste hij Juve langs Atlético Madrid, dat in eigen huis nog met 2-0 had gezegevierd.

De laatste negen duels met Juventus leverden Ajax geen overwinning op. In 2010 werd het bij de laatste confrontatie, in de Europa League, 0-0 en 1-2. De laatste vijf ontmoetingen in de knock-outfase werden door de Italianen gewonnen.

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen was de Europa Cup 1-finale in 1973, die werd gewonnen door Ajax. In 1996 stuitte Ajax op Juve in de finale van de Champions League. De ploeg uit Turijn won de eindstrijd na strafschoppen.

1996: Jari Litmanen in duel met doelman Angelo Peruzzi ANP

In 2015 en 2017 bereikte Juventus de finale van de Champions League. Beide keren stapten de Italianen als verliezer van het veld.

Als Ajax de halve finales haalt, speelt het daarin tegen Tottenham Hotspur of Manchester City. Ajax zal die ronde beginnen met een uitwedstrijd.

Spaans onderonsje in Europa League

In Nyon werd door ambassadeur Pierre van Hooijdonk ook geloot voor de kwartfinales van de Europa League. Daarin staat een kraker tussen Napoli en Arsenal op het programma. Jetro Willems en Jonathan de Guzman nemen het met Eintracht Frankfurt op tegen Benfica.

Pierre van Hooijdonk (rechts) tijdens de loting voor de kwartfinales van de Europa League Reuters

Ook kwam er een duel tussen de nummer 17 (Villarreal) en de nummer 7 (Valencia) van de Spaanse Primera Division uit de bus. Slavia Praag, dat in de vorige ronde verrassend vijfvoudig winnaar Sevilla versloeg, neemt het op tegen Chelsea.

De speeldata zijn 11 en 18 april. De finale van de Europa League wordt op 29 mei gespeeld in Bakoe.

De kwartfinales van de Europa League

Napoli-Arsenal

Villarreal-Valencia

Benfica-Eintracht Frankfurt

Slavia Praag-Chelsea

STER Reclame