Vreugde bij Cristiano Ronaldo

Uitblinker Ronaldo schiet Juventus met drie goals langs Atlético

Dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Juventus de kwartfinales van de Champions League bereikt. Juventus leek voor een onmogelijke opgave te staan na de 2-0 nederlaag in Madrid.

Ronaldo hielp zijn ploeg eigenhandig naar de laatste acht met twee rake kopballen en een benutte penalty. Juventus won in Turijn met 3-0.

Eenrichtingsverkeer

Juventus liet zich vanaf de aftrap zien op vijandelijke helft. Dat leidde in de vijfde minuut al tot een doelpunt. Scheidsrechter Björn Kuipers keurde de treffer van Giorgio Chiellini echter af omdat Ronaldo doelman Jan Oblak had gehinderd.

Giorgio Chiellini is woedend op Björn Kuipers na afkeuren doelpunt

Het duel ging verder zoals het was begonnen. Juventus viel aan, Atlético verdedigde. Veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op, tot Ronaldo de bal na een klein half uur binnenkopte na een fraaie voorzet van Federico Bernardeschi.

De Spanjaarden kropen een beetje uit hun schulp, konden de bal geregeld rondspelen op de helft van Juventus, maar ook Atlético kreeg geen grote mogelijkheden.

Doellijntechnologie zegt: 2-0

Na rust bleef Juventus aanvallen en Ronaldo kopte al snel de 2-0 binnen, al was er doellijntechnologie voor nodig om dat te constateren. Oblak had de bal van achter de lijn terug het veld ingebokst.

Ronaldo viert de 2-0

Juve liet daarna de teugels even vieren, maar opnieuw wist Atlético er niet van te profiteren.

Het duel stevende af op een verlenging, maar na een overtreding op Bernadeschi bekroonde Ronaldo zijn avond door zijn ploeg vanaf de stip naar de kwartfinales te schieten.