Getty
NOS Voetbal

Manchester City legt Schalke 04 op de pijnbank: 7-0

Manchester City heeft op eenvoudige wijze de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Engelsen vernederden Schalke 04 door met 7-0 te zegevieren.

Schalke, slechts veertiende in de Duitse competitie, stond voor de vrijwel onmogelijke taak om de 3-2 nederlaag in Gelsenkirchen ongedaan te maken.

Ruim een half uur hield de ploeg van de geplaagde trainer Domenico Tedesco stand, maar daarna was het dweilen met de kraan open.

Sergio Agüero schoot raak vanaf de stip met een panenka, na een overtreding van Jeffrey Bruma op Bernardo Silva, en nam even later ook de 2-0 voor zijn rekening met een bal door de benen van doelman Ralf Fährmann.

AFP
Het elftal van Manchester City voor het duel met Schalke 04

Leroy Sané deed zijn voormalige werkgever opnieuw pijn door de ruststand op 3-0 te bepalen. In de heenwedstrijd benutte hij al een vrije trap op magistrale wijze.

In de tweede helft probeerde Schalke de schade te beperken, maar daar kwam niets van terecht. Manchester City liep uit naar liefst 7-0 door goals van Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden en Gabriel Jesus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl