Max Caldas baalt van de nederlaag tegen Duitsland

Oranje voor derde keer in vijf duels onderuit in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League hun derde tegenvaller op rij geïncasseerd. Na de verloren shoot-outs tegen Spanje en de nederlaag tegen Argentinië werd dinsdagavond met 1-0 verloren van Duitsland.

Nederland staat met nog negen duels te gaan vijfde in de poule, terwijl een plaats bij de eerste vier nodig is om het finaletoernooi in Amstelveen te halen.

Olympische Spelen

De eerste vier zijn ook zeker van het olympisch kwalificatietoernooi in november, waar Oranje zich moet plaatsen voor Tokio 2020 als het in augustus geen Europees kampioen wordt.

Nieuw-Zeeland 4-1

In het eerste half uur gebeurde er in Rotterdam vrijwel niets tegen Duitsland, maar in de vijf minuten voor rust kreeg Nederland drie strafcorners, tikte Bjorn Kellerman bijna de bal binnen en dwong Roel Bovendeert met een geweldige honkbalslag de keeper tot een redding.

Duur foutje Van der Ven

Na rust kroop Duitsland enigszins uit zijn schulp en moest keeper Sam van der Ven twee keer redding brengen. In het derde kwart ging hij echter niet vrijuit bij de goal van Florian Fuchs.

Oranje drong daarna aan, maar scoorde niet meer. Op 13 april speelt Nederland zijn volgende duel in de Pro League tegen Spanje.