Freeke Moes haalt uit tegen China

Eerste interlandgoal Moes bezorgt Oranje zege op China

De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League hun vierde zege geboekt. In Changzhou werd China moeizaam met 2-1 verslagen.

De ploeg van bondscoach Annan kende een sterke start en nam in het tweede kwart een verdiende voorsprong: Lauren Stam sloeg uit een strafcorner de bal hard tegen de plank.

Na de rust liet de nummer een van de wereldranglijst zich vastzetten en wist de nummer tien veel druk te creëren. In de 51ste minuut was het dan ook raak toen Guo Qiu bij de tweede paal scoorde.

In de slotfase sloeg Oranje ondanks twee gemiste strafcorners toch nog toe. Na goed werk van Xan de Waard Freek zorgde Freeke Moes met haar eerste interlandgoal voor de winst.

Zonder drie vaste waarden

Nederland trad in China aan zonder ervaren internationals als Eva de Goede, Lidewij Welten en Caia van Maasakker. "Het was een spannende partij, we hebben heel wat kansen gehad. We hadden het onszelf makkelijker moeten maken door vaker te scoren", zei De Waard, die met Oranje op 10 april de volgende wedstrijd in de Pro League speelt. In Utrecht is China dan de tegenstander.

Door de overwinning op China staat Nederland stevig op de tweede plaats. De topvier van de landencompetitie speelt eind juni een finaletoernooi in het Wagenerstadion in Amstelveen.