Jeroen Hertzberger (l) samen met Billy Bakker
NOS Sport

Winst (v) en verlies (m) voor Nederlandse hockey in Argentinië

De Oranje-hockeyers hebben in de Pro League hun tweede nederlaag geleden. In Buenos Aires won Argentinië met 4-3. Eerder verloor Oranje al na shoot-outs van Spanje. De vrouwen wisten wel te winnen van de Argentijnen. Oranje boekte een moeizame 2-1 overwinning.

Bjorn Kellerman opende op prachtige wijze de score voor de mannen: na een mooie solo sloeg hij uit een lastige hoek binnen. Matias Paredes maakte namens de olympisch kampioen echter direct gelijk en deed dat na de door Jeroen Hertzberger benutte strafbal opnieuw.

In het restant had Nederland, dat zwaar onder druk werd gezet, lang baat bij de videoarbiter. De eerste aanvraag leverde een strafcorner op, die werd benut door Hertzberger.

Vervolgens werd de 3-3 van Argentinië afgekeurd. In de slotminuten werd de druk toch te groot en sloeg de thuisploeg met twee strafcorners toe.

Oranje-aanvoerster Eva de Goede

Voor de vrouwen was het de derde zege in vier duels in de Pro League. In een spannende wedstrijd werd de Zuid-Amerikaanse rivaal met 2-1 verslagen.

Argentinië opende na veertien minuten de score: Silvina d'Elia schoot in twee instanties raak uit een strafcorner. Oranje wist de schade snel te herstellen, toen Frédérique Matla profiteerde van Argentijns balverlies.

Vervolgens kreeg Argentinië strafcorner na strafcorner, maar de goal viel aan de andere kant uit een strafcorner. Via een slimme variant pushte Pien Sanders binnen. De Argentijnsen zagen vervolgens nog een doelpunt afgekeurd worden en raakten raakten een keer de kruising, waardoor Oranje overeind bleef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl