Marko Vejinovic
NOS Voetbal

Vejinovic komt er bij AZ niet meer aan te pas en verkast naar Polen

Voetballer Marko Vejinovic heeft AZ verlaten en maakt het seizoen af in Polen. De middenvelder wordt verhuurd aan Arka Gdynia, dat momenteel elfde staat in de Poolse competitie.

Vejinovic kwam bij AZ niet tot nauwelijks aan spelen toe. Hij keerde aan het begin van dit seizoen terug van een zware kruisbandblessure, die hem bijna een jaar aan de kant had gehouden, maar meer dan twee basisplaatsen en een paar invalbeurten kreeg hij niet van trainer John van den Brom.

De geboren Amsterdammer brak in de eredivisie door bij Heracles Almelo, waarna hij in 2013 naar Vitesse vertrok. Daar verdiende Vejinovic een transfer naar Feyenoord. Hem werd een fraaie toekomst voorspeld, maar in Rotterdam stagneerde zijn ontwikkeling en tot overmaat van ramp werd Vejinovic door boze supporters bedreigd.

In november 2015 zat Vejinovic eenmalig bij de selectie van het Nederlands elftal, maar toenmalig bondscoach Danny Blind gunde hem geen speelminuten in het oefenduel met Wales.

Terug naar Alkmaar

Anderhalf jaar geleden haalde AZ Vejinovic op huurbasis terug naar Alkmaar, de club waar hij de laatste jaren van de jeugdopleiding had doorlopen. In Alkmaar voelde hij zich weer gelukkig, maar uitgerekend tegen Feyenoord scheurde hij een van zijn kruisbanden af.

Afgelopen zomer tekende hij tijdens zijn revalidatie nog een contract voor vier jaar bij AZ. In september keerde Vejinovic terug op het veld, maar een vaste waarde werd hij niet meer.

Bekijk hieronder een reportage die de NOS in september maakte met Vejinovic:

Vejinovic niet verdrietig tijdens revalidatie: 'Ik heb me kunnen ontwikkelen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl