Marko Vejinovic
NOS VoetbalAangepast

Bij AZ voelt Vejinovic zich weer gelukkig

Sinds zijn terugkeer bij AZ is de lach terug op het gezicht van Marko Vejinovic. "Ik ben weer gelukkig", stelt de middenvelder, die er bij Feyenoord niet aan te pas kwam afgelopen jaar. Hij speelde slechts twee competitiewedstrijden in het kampioensjaar. "Ik voelde me daar soms ongelukkig. Als voetballer wil je gewoon heel graag spelen."

Ook trainer John van den Brom ziet dat de 27-jarige Vejinovic, die een jaar wordt gehuurd van Feyenoord, is opgebloeid. "Hij heeft vertrouwen, speelt goed en geeft assists. Hij moet nu nog gaan scoren, maar dat gaat met zijn traptechniek ook ongetwijfeld gebeuren. We hebben al veel plezier van hem, maar we gaan nog veel meer van hem genieten."

Ondanks een abonnement op de reservebank onder Giovanni van Bronckhorst kon Vejinovic wel genieten van de behaalde landstitel bij Feyenoord. "Ik heb op de trainingen wel wat laten zien en ook een paar wedstrijden gespeeld. Als je uiteindelijk een heel jaar bezig bent met die jongens die wat meer hebben gespeeld, voelt het wel als mijn kampioenschap."

Kampioen in 2009 bij AZ

Tien jaar geleden speelde Vejinovic al in de jeugd en het eerste elftal van AZ. In 2009 werd hij er landskampioen. Het voelt voor hem dan ook een beetje als thuiskomen.

"Ik ben goed ontvangen en blij dat ik er weer ben. Vol vertrouwen ben ik hier naartoe gegaan en dat vertrouwen voel ik van de club en de spelers."

Van den Brom: "Marko voelt zich vanaf dag één thuis, je ziet dat hij heel gretig is. Hij wil laten zien dat hij het kan."

2009: Schaars, Vejinovic en Pocognoli met de kampioensschaal in Alkmaar

In vier wedstrijden gaf Vejinovic al drie assists. Hij past goed in de nieuwe speelstijl Van den Brom, die dit jaar met de punt naar achter speelt, in plaats van met de punt naar voren. Want precies op die positie staat Vejinovic.

"Voordat ik kwam heb ik al met Van den Brom en Max Huiberts (technisch directeur, red.) gesproken over die positie", zegt Vejinovic. "Ze vonden dat ik er goed bij zou passen en ik had dezelfde gedachtes. We hebben gepraat over hoe ik dat zou moeten invullen en dat gaat, tja, best goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl