NOS Voetbal

PEC blijft boos op KNVB over verschuiving: 'We overwegen juridische stappen'

PEC nog altijd boos op KNVB: 'We overwegen juridische stappen'

Het is verre van rustig bij PEC Zwolle. De ploeg verloor vanavond thuis met 3-0 van De Graafschap, terwijl er nog altijd grote woede is richting de KNVB over het verzetten van de wedstrijd tegen Ajax eerder deze week.

Dat duel is verschoven van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart, zodat Ajax zich "in het belang van het Nederlands voetbal" beter kan voorbereiden op het Champions League-duel bij Real Madrid op 5 maart. PEC moet daardoor straks drie duels in acht dagen spelen.

Advocaat in de arm

In Zwolle willen ze zich nog niet neerleggen bij het besluit van de KNVB. "We hebben een advocaat in de arm genomen en sluiten juridische stappen niet uit", laat technisch directeur Gerard Nijkamp zaterdagavond weten.

Gerard Nijkamp samen met trainer Jaap Stam

In Zwolle zijn ze vooral boos dat de KNVB de wedstrijd alleen zou verplaatsen als Ajax thuis tegen Real een goed resultaat zou behalen. De Amsterdammers verloren echter met 2-1. "We verwijten Ajax helemaal niets, zij mogen het verzoek doen, maar de KNVB alles", aldus Nijkamp.

"Er gaat een briefwisseling over en weer met de bond. In hun laatste brief aan ons staat dat ze niet aan ons verzoek willen voldoen om het besluit terug te draaien. Daar kunnen we ons bij neerleggen óf we spannen een arbitragezaak aan. Dat beslissen we zondag..."

Stam bereidt PEC gewoon voor op Ajax

Trainer Jaap Stam gaat zich dan ook gewoon voorbereiden op het duel met Ajax. "In mijn gedachten staat die wedstrijd nog steeds. Ik heb nog niet gehoord dat ie definitief van de lijst gehaald is. Dus we houden ons trainingsprogramma aan."

Stam: 'In mijn gedachten staat het duel met Ajax nog steeds'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl