NOS NieuwsAangepast

Carnavalsvierders uit Cothen gewond na instorten van praalwagen

Elf mensen uit de Utrechtse plaats Cothen, bij Wijk bij Duurstede, zijn gewond geraakt doordat hun praalwagen instortte. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zes zijn daar op eigen gelegenheid naartoe gegaan. De verwondingen zouden voornamelijk botbreuken zijn.

Volgens de penningmeester van carnavalsvereniging de Brienkneuters uit Cothen zijn de slachtoffers tussen de 20 en 26 jaar oud. De groep jonge mannen en vrouwen heeft de wagen zelf gebouwd. Bij de carnavalsvereniging zit de schrik er goed in, zegt de penningmeester.

Optocht

De politie is nog bezig met onderzoek. De bestuurder van de praalwagen wordt gehoord.

De praalwagen van de groep uit Cothen begaf het rond 17.00 uur op de Nachtdijk bij 't Goy, in de gemeente Houten. Er stonden ongeveer twintig mensen op. De wagen uit Cothen kwam terug van een optocht in Schalkwijk, zo'n 12 kilometer verderop.

Platneuzen

De grote optocht van Schalkwijk wordt beschouwd als een mogelijkheid carnavalswagens te testen voor komende optochten. De optocht wordt georganiseerd door de plaatselijke vereniging De Platneuzen. Die besloot een paar jaar geleden de optocht vroeg in het carnavalsseizoen te houden om meer bezoekers te trekken.

Vanuit Schalkwijk en omliggende dorpen deden dit jaar meer dan 25 praalwagens mee aan de optocht, waaronder die van de vriendengroep uit het naburige Cothen. Langs de route stonden veel mensen om de wagens te bekijken.

Carnaval is officieel pas volgende maand. Dit jaar begint het katholieke volksfeest op 3 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl