Sverre Lunde Pedersen, Thomas Krol en Denis Joeskov
NOS Schaatsen

Krol verslaat Joeskov en Nuis en is wereldkampioen op schaatsmijl

Thomas Krol heeft zeer verrassend de gouden medaille gewonnen op de 1.500 meter bij de WK afstanden. In het Duitse Inzell versloeg hij de grote titelfavorieten Denis Joeskov en Kjeld Nuis in een razendsnelle tijd: 1.42,58.

De 26-jarige Krol, die zaterdag al het zilver pakte op de 1.000 meter achter Kai Verbij, versloeg in een rechtstreeks duel drievoudig wereldkampioen Joeskov uit Rusland: 1.42,58 om 1.43,20. De Rus moest uiteindelijk genoegen nemen met de bronzen medaille, achter Sverre Lunde Pedersen uit Noorwegen (1.43,16).

Krol dendert naar eerste WK-goud op 1.500 meter

Titelverdediger en olympisch kampioen Nuis kwam niet in de buurt van de tijd van Krol. Hij klokte 1.43,60 en werd daarmee slechts vijfde. Nuis moest zaterdag al genoegen nemen met brons op de 1.000 meter. Donderdag won hij wel goud met Kai Verbij en Ronald Mulder op de teamsprint.

Krol won in 2012 zilver bij de WK allround voor junioren, maar bij de senioren bleef hij steken op drie keer zilver en twee keer brons bij de NK afstanden, een keer brons bij de NK sprint en een keer brons bij de WK afstanden.

Zevende tijd voor Roest

Patrick Roest, de derde Nederlandse schaatser op het ijs in Inzell, eindigde met 1.44,97 als zevende. Roest, die twee jaar geleden bij zijn WK-debuut zesde werd op de schaatsmijl, pakte donderdag al zilver op de 5.000 meter en zaterdag zilver op de 10.000 meter achter Jorrit Bergsma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl