Krol verbaast met WK-goud: 'Snelheid kwam bijna vanzelf'

Vaak reed Thomas Krol de laatste jaren bij de WK afstanden in de rit tegen de latere wereldkampioen ("wat dat betreft sta ik honderd procent bovenaan"), nu is het goud eindelijk een keer voor hem. "Ongelooflijk, niet te beschrijven."

Op de 1.500 meter hield hij in het Duitse Inzell met een baanrecord van 1.42,58 de Noor Sverre Lunde Pedersen, de Rus Denis Joeskov en olympisch kampioen Kjeld Nuis achter zich. En dat was voor Krol zelf amper te bevatten. "Dit is moeilijk onder woorden te brengen."

Krol dendert naar eerste WK-goud op 1.500 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Na het zilver op de 1.000 meter wist ik dat de vorm goed was en dat ik vandaag kans maakte op de titel", aldus Krol. "Ik reed niet eens optimaal, maar de snelheid kwam bijna vanzelf."

Nuis zit vol vraagtekens na vijfde plaats

Voor Nuis waren de druiven zuur. Na zijn derde plaats op de 1.000 meter werd hij nu zelfs vijfde. "Dat doet pijn. Veel jongens zijn in bloedvorm en ik niet. Hopelijk is het de vorm van de dag, want dit moesten de puntjes op de i worden."

Vraagtekens bij Nuis: 'Iedereen is in bloedvorm, maar ikke niet'

Ondanks zijn eigen teleurstelling had Nuis lovende woorden voor Krol. "Hij doet hier iets wat niemand eerder heeft gedaan. Hij reed een fenomenale 1.500 meter. Wat een koning, dikke complimenten."

Over twee weken kan Nuis alweer revanche nemen, want dan is de WK sprint in Heerenveen. "Daar ga ik super mijn best doen."

STER reclame