NOS Nieuws

Wekdienst 28/1: brexitwaarschuwingscampagne en uitspraak diamantroof

Goedemorgen! Weer een nieuwe week, met vandaag de uitspraak van de rechter in de zaak van de geruchtmakende diamantroof op Schiphol in 2005, en in Nederland gaat een brexitcampagne van start.

Vandaag is het wisselend bewolkt. Er vallen diverse (winterse) buien en bij een afnemende noordwestenwind wordt het 4 tot 6 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De overheid start met een uitgebreide reclamecampagne over de brexit. Ondernemers moeten zich gaan voorbereiden, als ze dat nog niet gedaan hebben. Die waarschuwing zal te zien zijn in spotjes en advertenties.
  • De rechter vertelt vandaag welke straf de zes verdachten van de geruchtmakende diamantroof op Schiphol in 2005 krijgen. Door het Openbaar Ministerie zijn celstraffen tot 9 jaar geëist. Bij 'de grootste roof in de Nederlandse geschiedenis' werd voor meer dan 70 miljoen euro aan edelstenen buitgemaakt.
  • Ook de drie Amsterdammers die in juni vorig jaar een overval pleegden op het huis van darter Raymond van Barneveld krijgen hun straf te horen. Volgens de drie verdachten was het niet meer dan een spontane inbraak. Het OM ziet het als een gewelddadige overval en eist tot vijf jaar cel.

Wat heb je gemist?

Hulpverleners in Den Haag hebben de laatste persoon uit het pand gehaald dat zondagmiddag instortte na een gasexplosie. Volgens de brandweer is de man aanspreekbaar. Hij is gewond, maar hoe de man er verder aan toe is is niet bekend.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Meer dan honderd mensen laten vanaf vandaag hun tatoeage weghalen. De Stichting Spijt van Tattoo laat zichtbare tatoeages die moeilijk te verbergen zijn kosteloos weghalen bij werklozen. Het gaat met name om tatoeages op het gezicht, in de hals en op de handen. Veel werklozen zeggen dat ze door hun zichtbare tatoeages moeilijker aan een baan kunnen komen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl