NOS Nieuws

Wekdienst 21/12: presentatie klimaatakkoord en laatste keer Edwin Evers

Goedemorgen! De conceptversie van het klimaatakkoord wordt gepresenteerd en na 21 jaar vindt Edwin Evers het genoeg geweest; hij stopt na vandaag als radiopresentator.

In de ochtend regent het op veel plaatsen. 's Middags is het vaker droog met in het zuidwesten ook nog kans op wat zon. Het wordt 9 tot 13 graden. Ook in het weekend is het vaak bewolkt en nat, het blijft vrij zacht.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Na maandenlange onderhandelingen worden de resultaten ervan aan de klimaattafels gepresenteerd. Voorzitter Ed Nijpels van het Klimaatberaad overhandigt het ontwerp-klimaatakkoord aan het kabinet.
  • Met een marathon-uitzending van twaalf uur komt er een einde aan het best beluisterde ochtendprogramma van Nederland: Evers Staat Op. Presentator Edwin Evers stopt na 21 jaar met het maken van radio.
  • Omwonenden van de Markermeerdijken in Noord-Holland beginnen een rechtszaak bij de Raad van State. Zij verzetten zich tegen de in hun ogen buitenproportionele maatregelen om de dijk te versterken.
  • In de eredivisie is er vanavond één wedstrijd, VVV speelt om 20.00 uur thuis tegen PEC. De wedstrijd is te volgen in het liveblog op NOS.nl, de sportsite en de app.

Wat heb je gemist?

James Mattis stopt in februari als Amerikaanse minister van Defensie. Zijn vertrek komt een dag na Trumps aankondiging dat de Verenigde Staten alle ruim 2000 militairen uit Syrië terugtrekken. Volgens correspondent Arjen van der Horst laat het vertrek zien dat de relatie tussen Mattis en Trump onherstelbaar beschadigd is.

De Amerikaanse president zegt op Twitter dat Mattis met pensioen gaat. Trump dankt Mattis voor zijn bewezen diensten en zegt dat hij hem enorm heeft geholpen om bondgenoten en andere landen hun deel van de militaire verplichtingen te laten betalen.

James Mattis in Washington D.C.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De jonge moeder Britt heeft zeventien weken na de onverwachte bevalling van haar zoontje Egypte verlaten. De twee mochten Egypte niet uit, omdat de vader van de baby niet bekend is, maar kregen gisteren toch toestemming. De Rotterdamse beviel tijdens een vakantie in de Egyptische badplaats Hurghada van een zoon, terwijl ze niet wist dat ze zwanger was.

Britt en baby Yassin

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl