José Mourinho
NOS Voetbal

Manchester United ontdoet zich van mopperende Mourinho

Manchester United heeft per direct afscheid genomen van trainer José Mourinho. De Portugees, die Louis van Gaal medio 2016 opvolgde bij 'the Mancunians', wordt afgerekend op de slechte resultaten en zijn moeizame relatie met zijn spelers en clubleiding.

"De club bedankt José voor zijn werk voor Manchester United en wenst hem veel succes in de toekomst", is de afgemeten toelichting op de clubwebsite.

In januari werd het contract van Mourinho nog verlengd tot de zomer van 2020. De laatste weken lag Mourinho echter op ramkoers met de clubleiding door voortdurend aan te dringen op versterkingen.

Matig spel, wel resultaten

In zijn eerste seizoen op Old Trafford won Mourinho de Europa League, door in de finale Ajax te verslaan. Afgelopen jaar loodste hij Manchester United naar de tweede plaats in de Premier League en legde hij beslag op de Community Shield en de League Cup.

Dit seizoen viel Mourinho vooral op door zijn moeizame relatie met de media en met zijn spelers, die hij verschillende keren publiekelijk afviel.

Mourinho in Manchester: 'Respect, respect, respect...'

In de Premier League staat Manchester United slechts zesde met 19 punten achterstand op koploper Liverpool. De 3-1 nederlaag in Liverpool afgelopen zondag was de laatste wedstrijd van de Portugees.

Club neemt tijd voor opvolger

Onder Mourinho plaatste Manchester United zich nog wel, zij het met de hakken over de sloot, voor de achtste finales van de Champions League. Daarin neemt de ploeg het op tegen Paris Saint-Germain.

De club beraadt zich nu op een opvolger. Er zal een interim-trainer aangesteld worden tot het einde van het huidige seizoen, zo meldt United. In de tussentijd gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

In de komende dagen zal oud-speler Michael Carrick, die afgelopen zomer een punt zette achter zijn loopbaan, de trainingen leiden. Zaterdag gaat Manchester United op bezoek bij Cardiff City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl