NOS Voetbal

Scholes noemt Mourinho schande voor United, coach haalt schouders op

Mourinho over kritiek Scholes: 'Dat interesseert me niet'

De kritiek op Manchester Unted-coach José Mourinho neemt toe. Niet alleen de fans morren, ook oud-spelers als Paul Scholes en Rio Ferdinand hekelen de coach bij de Engelse sportzender BT Sport.

Scholes vindt het zelfs verbazingwekkend dat Mourinho nog niet aan de kant is gezet. Hij noemt de Portugees een schande voor de club.

"Zeker na de wedstrijd van afgelopen zaterdag (3-1 verlies tegen West Ham United, red.). Het spel lijkt nergens op. Daarnaast klaagt hij alleen maar over de spelers en het feit dat hij geen spelers kon halen. Ik denk dat hij zijn kaart overspeelt en de club voor schut zet", moppert Scholes, die meer dan 500 wedstrijden voor United heeft gespeeld.

Zijn voormalig ploeggenoot Ferdinand vult hem aan: "Ik denk dat je je moet afvragen of hij de baan nog wel wil. Het lijkt erop dat hij graag ontslagen wil worden."

En dan moest er dinsdagavond in Champions League nog tegen Valencia worden gespeeld. Die wedstrijd verliep wederom teleurstellend en eindigde op Old Trafford in 0-0.

Rio Ferdinand en Paul Scholes in 2004

Mourinho wilde na afloop van het duel op de persconferentie niet op de kritiek reageren. Sterker nog: hij wilde niet eens weten wat de kritiek was. "Ik hoef niet te weten wat hij zei. Het interesseert me niet, echt totaal niet", aldus de Portugees.

De journalist die de vraag stelde vertelde het hem toch, waarop de United-coach aangaf: "We hebben in dit land de vrijheid van meningsuiting, je mag zeggen wat je wilt..."

Prachtig seizoen

"Er zijn dingen die voor mij moeilijk zijn om te zeggen", zei Mourinho. "En als ik iets zeg, is het niet goed voor me en heeft de media nóg een reden om me te bekritiseren. Jullie hebben genoeg redenen. Dus ik geef er de voorkeur aan om alleen te zeggen dat we vorig seizoen als tweede eindigden, finalist in de FA Cup waren en eerste in onze groep in de Champions League werden. Het was een fantastisch seizoen. Ik wist waarom ik dat zei."

Mourinho zou daarmee doelen op de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Hij is niet tevreden en had de afgelopen zomer graag extra spelers gewild. Vorig seizoen had hij die mening ook al, mede daarom vond hij de prestatie van vorig jaar zo bijzonder.

Slechtste start in 29 jaar

In de Premier League beleeft Manchester United de slechtste seizoensstart in 29 jaar. Het aantal verliespunten staat inmiddels op elf; in zeven wedstrijden werd drie keer verloren, eenmaal gelijkgespeeld en drie keer gewonnen. Vorige week werd United ook nog eens uitgeschakeld in de League Cup door Derby County, dat uitkomt op het tweede niveau.

Pogba

Vorige week was er ook een akkefietje met sterspeler Paul Pogba. Mourinho zei na het bekerechec tegen Derby County dat Pogba geen vice-aanvoerder meer was. Een dag later volgde een woordenwisseling op de training, waarbij de middenvelder zichtbaar geïrriteerd reageerde.

Dat dit gebeurde terwijl de camera van Sky Sports draaide is waarschijnlijk geen toeval, zoals vrijwel alles bij Mourinho zorgvuldig georkestreerd is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl