Paul van der Kraan in 2012 als algemeen directeur van Vitesse
NOS Voetbal

Directeur Van der Kraan verruilt koploper Den Bosch voor FC Twente

Paul van der Kraan (65) gaat aan de slag als algemeen directeur van FC Twente. Zodra er overeenstemming is bereikt met zijn huidige werkgever FC Den Bosch treedt hij in dienst van de eerstedivisieclub uit Enschede.

Van der Kraan was eerder werkzaam bij RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en Vitesse. In Arnhem was hij algemeen directeur bij de overname door de Georgiër Merab Jordania in 2010.

Merab Jordania (links, in clubkostuum van Van der Kraan) en oud-eigenaar Maasbert Schouten bij de overname van Vitesse in 2010

De Georgische eigenaar werd gepresenteerd in het clubkostuum van Van der Kraan, die op dat moment op vakantie was.

FC Den Bosch

Begin 2016 werd Van der Kraan aangesteld als extern adviseur bij Fortuna Sittard. Zijn grootste taak was om de club weer gezond te maken. Dat leidde in juli 2016 tot de aandelenverkoop van Fortuna.

In het najaar van 2017 keerde hij als directeur terug bij zijn oude club FC Den Bosch. Onder zijn leiding werd de club overgenomen door Kakhi Jordania, de zoon van de voormalige Vitesse-eigenaar.

FC Den Bosch went langzaam aan zoete inval onder Jordania

Na de zestiende, zeventiende, veertiende en elfde plaats in de eindrangschikking, is FC Den Bosch dit seizoen mede dankzij de financiële impulsen koploper in de eerste divisie.

FC Twente is na 17 wedstrijden de nummer vier van de eerste divisie en verzamelde vier punten minder dan FC Den Bosch.

Oude bekenden

Bij FC Twente wordt Van der Kraan herenigd met technisch directeur Ted van Leeuwen en hoofdtrainer Marino Pusic, met wie hij ook bij Vitesse samenwerkte.

Daarmee komt een einde aan de interim-periode van de huidige directeur Edward van der Veen. Van der Veen, die de veelbesproken directeur Erik Velderman in augustus opvolgde, verlaat eind december de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl