Erik Velderman trad in januari 2017 aan
NOS Voetbal

Twente-directeur Velderman stapt 'na goed overleg' op

FC Twente moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De club uit Enschede meldt dat Erik Velderman "na goed overleg met de raad van commissarissen" heeft besloten om zijn functie per direct neer te leggen.

"De komende maanden gaat FC Twente op zoek naar een algemeen directeur die het verdere herstel van de club ter hand neemt", staat op de website van de club.

Roerige periode

Velderman begon in januari 2017 als directeur bij Twente. Hij werkte bij de club in een roerige en financieel onzekere periode, waarin een faillissement op de loer lag en het eerste elftal degradeerde naar de eerste divisie.

In juli stond Velderman nog voor de NOS-camera om te vertellen dat Twente "vol stoom de nieuwe competitie in kon". Onder zijn leiding was toen net een faillissement afgewend doordat de gemeente andermaal steun toezegde.

FC Twente-directeur Velderman: 'Een kleine mits, maar de vlag kan uit'

Dennis Schipper, voorzitter van de raad van commissarissen, prijst Velderman voor zijn werk. "Erik heeft ontzettend hard gewerkt aan het financiële en het operationele herstel van FC Twente. De wijze waarop hij enkele financiële dossiers heeft afgerond verdient veel waardering", aldus Schipper.

"FC Twente is een club met een ongekende achterban en veel dynamiek. Het is nu tijd om het stokje aan een ander over te dragen. FC Twente was een mooie uitdaging", laat Velderman zelf optekenen op de website van de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl