De politie doet onderzoek na een ander incident bij dezelfde coffeeshop
NOS Nieuws

Aanhouding voor geweldsincident coffeeshop Delft

In het onderzoek naar de geweldsincidenten in Delft is een man van 21 uit Zoetermeer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een incident bij een coffeeshop in de binnenstad van Delft, begin oktober.

Op 8 oktober kreeg de politie 's ochtends vroeg een melding van een man die met een wapen bij een coffeeshop in het centrum stond. Toen de politie aankwam op de Breestraat, sloeg de verdachte op de vlucht. Daarbij hebben de agenten op hem geschoten. Later op de dag is in het ziekenhuis in Zoetermeer iemand overleden met een schotwond. Het OM onderzoekt nog of dat ook de man is die die ochtend is beschoten.

Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat de man die nu in Zoetermeer is opgepakt mogelijk de bestuurder was van de vluchtauto die bij het incident is gebruikt. Vrijdag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Veel zorgen bewoners

De afgelopen maanden waren er meerdere schietincidenten in en rond de Breestraat. Burgemeester Van Bijsterveldt sprak dit weekend op het stadskantoor met bezorgde inwoners van Delft over de reeks geweldsincidenten. Ze zei na afloop dat veel mensen zorgen hebben over hun veiligheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl