1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Weer incident bij coffeeshop Delft, politie opent vuur

Opnieuw schietpartij in bij Delftse coffeeshop

De politie heeft vanmorgen in het centrum van Delft op iemand geschoten, van wie gemeld werd dat hij een wapen in bezit had. De verdachte sloeg op de vlucht. De schietpartij was bij coffeeshop The Game, waar dit jaar al vaker is geschoten.

Rond 05.00 uur kreeg de politie een melding dat er iemand met een wapen in de Breestraat zou staan. Toen de politie aankwam, ging de verdachte ervandoor. De persoon stopte niet toen agenten begonnen te schieten, meldt Omroep West. De Breestraat is afgesloten voor onderzoek.

Het Openbaar Ministerie meldt enkele uren na het incident dat iemand met een schotwond in het ziekenhuis in Zoetermeer is overleden. Het OM kan niet bevestigen dat het om dezelfde persoon gaat en hoopt morgen meer duidelijkheid te kunnen geven.

The Game werd meerdere keren gesloten na schietincidenten. De burgemeester van Delft zegt dat er "veel capaciteit" is gezet op het onderzoek naar de achtergronden van de schietincidenten. "We moeten linksom of rechtsom duidelijk krijgen wat er aan de hand is."

Advertentie via Ster.nl