1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Regio15
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Coffeeshops in centrum Delft gesloten na geweld

Twee coffeeshops in Delft zijn voor onbepaalde tijd gesloten door burgemeester Van Bijsterveldt. Er waren de laatste tijd meerdere incidenten bij coffeeshops The Future en The Game. Er komt ook cameratoezicht in de straten waar de zaken zitten, beide in het centrum van de studentenstad.

Vanochtend zijn er knallen gehoord bij The Future. Het raam van de coffeeshop in de Peperstraat is beschadigd, mogelijk zijn dat kogelgaten.

Ook coffeeshop The Game, om de hoek in de Breestraat, zou doelwit zijn geweest afgelopen nacht. Daar liggen de ramen eruit. De politie is een groot onderzoek gestart, schrijft Omroep West. De beide straten zijn afgesloten met zwarte schermen.

Kogelhulzen op straat

Vorige week werd The Future ook beschoten, net als de tegenovergelegen zonnestudio. De politie vond veel kogelhulzen op straat. Getuigen verklaarden toen dat ze na de schoten iemand met een wapen zagen wegrijden in een auto.

Begin volgende week komt er een informatieavond voor bewoners en ondernemers in de buurt. Burgemeester Van Bijsterveldt wil over de incidenten niet veel meer kwijt, omdat het politieonderzoek nog loopt.

Advertentie via Ster.nl