NOS Nieuws

Wekdienst 20/9: Jos B. bij rechter en mag de Efteling uitbreiden?

Goedemorgen! Vandaag hoort De Efteling of het uit mag breiden, en moet Jos B. voor het eerst langs de rechter. De verdachte in de zaak Nicky Verstappen hoort of hij langer vast moet blijven zitten.

Vandaag is het in het binnenland vrij zonnig. In het westen en noorden zijn meer wolken. Het wordt 20 graden aan zee, in het binnenland lokaal nog 26 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De gemeente Loon op Zand besluit of De Efteling komende jaren nog verder mag groeien. Tegen de plannen was afgelopen maanden veel verzet.
  • Het mondiale antidopingbureau WADA beslist of het Russische antidopingagentschap Rusada weer volwaardig lid mag worden. Het werd in 2015 geschorst na een groot dopingschandaal.
  • Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, moet zich melden bij de rechtbank. Die bepaalt of hij langer vast blijft zitten.

Wat heb je gemist?

De VS wil snel weer gaan praten met Noord-Korea over denuclearisatie. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo nadat Noord-Korea had beloofd een belangrijke testlocatie voor raketten te sluiten. Hij hoopt dat Noord-Korea stopt met zijn kernwapenprogramma voor januari 2021, rond het eind van Trumps eerste termijn als president van de VS.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Cocateelt in Colombia nog nooit zo groot: eind 2017 werd in Colombia op 171.000 hectare land coca verbouwd, goed voor 1400 ton cocaïne met een (Nederlandse) straatwaarde van honderd miljard euro.
  • Glennis Grace grijpt naast winst America's Got Talent: het is onbekend hoeveel stemmen ze kreeg, maar het was niet genoeg voor een plaats in de top-5 van de tien finalisten. De 26-jarige illusionist Shin Lim ging er met de hoofdprijs vandoor. Benieuwd naar zijn act? Die zie je in onderstaande video:
Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

En dan nog even dit:

Vijftien Liberianen mogen hun land niet verlaten vanwege een onderzoek naar 89 miljoen euro aan verdwenen bankbiljetten. Dat bedrag staat gelijk aan ongeveer 5 pocent van het bruto binnenlands product (bbp) van het land.

De biljetten zijn in het buitenland gedrukt en ingevoerd via Liberiaanse havens. Daar zijn sinds vorig jaar meerdere volgeladen containers verdwenen. Eén van de Liberianen die het land niet mag uitreizen is de zoon van de voormalige president Ellen Johnson Sirleaf.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl