Fort Oranje werd vorig jaar ontruimd
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Oud-beheerder Fort Oranje looft 20.000 euro uit voor klokkenluiders

De oud-beheerder van Fort Oranje heeft een beloning van maximaal 20.000 euro uitgeloofd voor informatie en bewijs over beïnvloeding van de rechtspraak. De camping in Rijsbergen werd vorig jaar op last van de gemeente Zundert ontruimd.

De gemeente nam het beheer van de camping over vanwege de armoedige omstandigheden waarin de bewoners leefden. Volgens oud-beheerder Cees Engel is er kort daarvoor een bijeenkomst geweest met politiemensen, rechters, burgemeesters, officieren van justitie en advocaten. Engel vermoedt dat deze bijeenkomst van invloed is geweest op rechtszaken die hij daarna heeft gevoerd om de camping terug te krijgen, meldt Omroep Brabant.

De oud-campingbaas doet een oproep aan mensen die meer weten over de plannen die werden gemaakt om de camping te sluiten. "Wij zoeken klokkenluiders die informatie en bewijs hebben over de beïnvloeding van de rechtspraak", aldus Engel. Daarnaast probeert hij ook via de officiële weg aan meer informatie te komen. Maandag behandelt de rechtbank in Breda het verzoek van Engel om de burgemeester van Zundert te verhoren over de ontruiming van Fort Oranje.

Over de rechtmatigheid van de ontruiming moet de Raad van State nog een definitief oordeel vellen. Tot die tijd hoeft Engel de gemeente geen 5,37 miljoen euro te betalen, een bedrag dat Zundert eist voor onder meer de beveiliging van de camping.

Advertentie via Ster.nl