Liesbeth List
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 10/6: herdenking kamp Vught en ode aan Liesbeth List

Goedemorgen! Vandaag worden de beruchte kindertransporten uit kamp Vught herdacht en krijgen fans van Liesbeth List de kans om voor de laatste keer afscheid te nemen.

Het blijft op de meeste plaatsen droog en de zon schijnt van tijd tot tijd. Het wordt vanmiddag 19 tot 26 graden. Alleen langs de oostgrens is kans op een enkele bui. In de nieuwe week wordt weinig regen verwacht, maar de temperaturen gaan wel omlaag.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • In Vught worden de beruchte kindertransporten herdacht. 1300 Joodse kinderen moesten 75 jaar geleden mee met het kindertransport uit kamp Vught. Ze werden via Westerbork naar Sobibor gebracht, waar ze direct na aankomst werden vermoord.
  • Liesbeth List is in Barneveld het middelpunt van Hommage la List. Fans krijgen nog één keer de kans om afscheid te nemen van hun favoriete zangeres, die lijdt aan dementie.
  • In Parijs wordt de mannenfinale van Roland Garros gespeeld. Rafael Nadal en Dominic Thiem nemen het tegen elkaar op.
  • Vanavond komt Max Verstappen in actie bij de Grand Prix van Canada. Hij start vanaf de derde plaats.

Wat heb je gemist?

Slotverklaring G7 inclusief VS, maar Trump neemt meteen afstand

Het leek erop dat de G7-top in Canada zou eindigen met een gezamenlijke verklaring over de wereldhandel, die ook zou worden ondertekend door de Verenigde Staten. Maar kort nadat de Canadese premier Trudeau dat had bekendgemaakt, twitterde president Trump dat hij afstand neemt van de tekst.

Gastheer Trudeau heeft volgens Trump na zijn vertrek op een persconferentie een verkeerde voorstelling van zaken gegeven over de heffingen voor bepaalde producten. Trudeau zei ook dat Canada niet met zich zal laten sollen. "Oneerlijk en zwak", noemt Trump dat.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Medewerkers van een sloopbedrijf hebben in het Franse dorpje Pont-Aven 600 Belgische goudstukken gevonden tijdens de sloop van een huis. De krant Ouest-France schrijft dat het om goudstukken uit 1870 gaat, met daarop koning Leopold II afgebeeld.

"De eigenaar van het huis was niet verrast, omdat zijn opa een verzamelaar was", zegt de manager van het sloopbedrijf tegen de krant. De goudstukken zijn mogelijk meer dan 100.000 euro waard.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl