NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 6/5: een zomerse zondag met laatste speelronde eredivisie

Goedemorgen! Vandaag een nieuwe etappe in de Giro d'Italia, Dumoulin dit keer zonder roze trui. Verder de laatste speelronde in de eredivisie en eindelijk weer verkiezingen in Libanon.

De zon schijnt vandaag volop. De middagtemperatuur komt uit rond 18 graden op de Waddeneilanden, ongeveer 22 graden in de kustprovincies en 24 tot 26 graden verder landinwaarts. Het is dan regionaal een zomerse dag.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op de laatste wedstrijddag van de voetbalcompetitie worden er geen grote verrassingen meer verwacht. Kampioen PSV speelt thuis tegen FC Groningen, Feyenoord bezoekt Heerenveen en Ajax speelt uit tegen Excelsior.
  • Voor de derde en laatste keer start de Ronde van Italië in Israël. De rit gaat van Beër Sjeva naar Eilat aan de Rode Zee.
  • Libanon gaat voor het eerst in negen jaar naar de stembus. Om 06.00 uur Nederlandse tijd openden de stembureaus voor de 3,6 miljoen kiezers.

Wat heb je gemist?

Vier oppositiepartijen in Turkije hebben een verbond gesloten om bij de parlementsverkiezingen van volgende maand een sterker front te vormen tegen de AK-partij van president Erdogan.

Turkije wordt al zestien jaar geregeerd door de AK-partij. Oppositiepartijen krijgen nauwelijks voet aan de grond, mede doordat ze nauwelijks samenwerken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Het Britse koningshuis heeft de eerste foto's vrijgegeven van de twee weken geleden geboren prins Louis. Ze zijn genomen door zijn moeder Kate. Beide foto's zijn genomen in Kensington Palace, het woonadres van Kate en prins William.

  • Kensington Palace
  • Kensington Palace
    Prins Louis en zijn zus Charlotte

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl