NOS SportAangepast

'Hamilton de verdiende kampioen, Verstappen de toekomstige'

Lammers over Hamilton

Het contrast was groot voor Lewis Hamilton. Tijdens de Grand Prix van Mexico klonk er vooral frustratie over zijn boordradio, maar direct daarna liep de als negende gefinishte Brit stralend een ereronde langs de tribunes.

"Dat was wel verwarrend voor hem", denkt ook Jan Lammers over de wijze waarop Hamilton de wereldtitel binnenhaalde. "Hij wilde in stijl afsluiten, maar dat heeft Max Verstappen hem niet gegund. En ook die actie van Sebastian Vettel bij de start heeft niet geholpen."

'Ferrari heeft kans gemist'

Toch zal Hamilton volgens de oud-Formule 1-coureur niet te lang in die teleurstelling zijn blijven hangen. "Als je ziet wat voor prachtige dingen hij dit seizoen gedaan heeft, dan is hij de verdiende kampioen."

"Al kan je ook zeggen dat Vettel dit jaar de titel heeft verloren, want tijdens de eerste races was hij beter. Die was toen echt de favoriet, maar Ferrari heeft die kans niet gepakt."

Lewis Hamilton kan toch juichen na zijn negende plaats in Mexico

Lammers vindt het lastig om de prestaties van Hamilton, die nu vier wereldtitels in de Formule 1 op zijn palmares heeft staan, af te zetten tegen die van race-iconen uit het verleden.

"In hun tijd waren Ayrton Senna en Michael Schumacher de grote mannen en nu is Hamilton dat, maar je kunt die tijdperken niet vergelijken. Daarvoor is de sport te veel veranderd."

Verstappen als opvolger?

Over tijdperken gesproken, heeft Verstappen in Mexico aangetoond dat een nieuw tijdperk aanstaande is? "Ik denk het wel. Hij zette een indrukwekkende prestatie neer, echt van de buitencategorie", meent Lammers.

"Ik denk dat Hamilton volgend jaar dus harder zal moeten werken om nog eens wereldkampioen te worden. En als Verstappen die titel van hem overneemt, dan heeft hij een waardig opvolger."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl