Max Verstappen viert zijn zege in Mexico
NOS SportAangepast

Verstappen: een van de makkelijkste races uit mijn carrière

"Dit was een van de makkelijkste races ooit in mijn carrière." Max Verstappen zegt het zonder te blikken of te blozen, vlak nadat hij zijn derde overwinning heeft geboekt in de Formule 1.

"Het leek wel een beetje hoe ik vroeger aan het karten was." De 20-jarige Nederlander heeft ook wel een punt, want de Finnen Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen kwamen geen moment bij hem in de buurt tijdens de Grand Prix van Mexico.

Controle

En van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel had hij al na drie bochten geen last meer. "De start was heel belangrijk", analyseert Verstappen. "Ik kon de eerste bocht mooi buitenom en daarna zat ik aan de binnenkant, dus dat was prima."

In zijn spiegels zag de Nederlander vervolgens hoe Hamilton (lekke band) en Vettel (kapotte voorvleugel) schade opliepen. "Toen heb ik meteen een gat geslagen en de rest van de race gecontroleerd."

De wijze waarop de zege tot stand kwam geeft Verstappen, die begin dit seizoen vaak te kampen had met motorproblemen, vertrouwen voor de toekomst.

"De auto voelde supergoed. We hadden nog heel veel over. Als we volgend seizoen sterk kunnen beginnen, dan hebben we het heel goed voor elkaar. Daarom heb ik mijn contract ook verlengd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl