NOS NieuwsAangepast

Cel voor vader baby Jairo, vrijspraak voor moeder

Een 26-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot 46 maanden cel vanwege de dood van zijn zoontje. De baby, Jairo, overleed in 2010 toen hij acht maanden oud was, als gevolg van zware mishandeling en verwaarlozing. De rechtbank sprak Jairo's moeder vrij.

Na de dood van Jairo constateerden artsen onder meer bloeduitstortingen, een gebroken bovenbeen, gebroken ribben en ernstig buikletsel. Dit laatste letsel bleek hem fataal te zijn geworden. Zijn ouders hadden geen geloofwaardige verklaring voor de verwondingen.

Onderzoek wees uit dat de baby geregeld werd mishandeld. De zaak tegen de ouders sleepte zich jaren voort. De rechtszaak werd gestaakt toen bleek dat justitie grote fouten had gemaakt bij het verzamelen van bewijs. Later bepaalde het hof dat er alsnog vervolging moest worden ingesteld.

Stompen

De rechtbank stelt nu vast dat Jairo's vader degene is geweest die het jongetje stelselmatig heeft mishandeld. Hij zou hem hebben geslagen en gestompt. Voor betrokkenheid van de moeder bij de mishandelingen is geen bewijs gevonden.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist tegen de vader van Jairo. Tegen de moeder was een jaar gevangenisstraf geëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl