NOS Nieuws

Toch vervolging in zaak baby Jairo

De ouders van de overleden baby Jairo uit Arnhem moeten toch voor de rechtbank verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt de ouders van mishandeling, maar door fouten in het onderzoek werd de zaak eerder naar de prullenmand verwezen.

Baby Jairo was acht maanden oud toen hij in 2010 naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed hij. De ouders werden direct verdacht omdat ze geen geloofwaardige verklaring hadden voor het letsel van de baby.

Tijdens het onderzoek dat volgde werden er grote fouten gemaakt. Zo werd de moeder tijdens de verhoren onder druk gezet omdat ze zich beriep op haar zwijgrecht.

Niet ontvankelijk

De officier van justitie werd door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard. Het OM ging tegen die uitspraak in beroep en in 2014 bepaalde het gerechtshof dat er toch een strafzaak moest komen.

De ouders gingen op hun beurt in beroep en vandaag is definitief besloten dat er een strafzaak komt. Volgens de rechtbank hebben de ouders geen nieuwe redenen aangevoerd waardoor justitie niet-ontvankelijk kan worden verklaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl