NOS NieuwsAangepast

OM eist vier jaar tegen vader van overleden baby Jairo

Het Openbaar Ministerie heeft 4 jaar cel geëist tegen de vader van baby Jairo. Het jongetje van 8 maanden oud overleed in 2010 na mishandeling. Tegen de moeder is een jaar cel geëist.

De vader van Jairo ontkent dat hij zijn kind heeft mishandeld. Voor de rechtbank in Arnhem zei de man dat de dood van zijn zoontje voor hem een raadsel is. De advocaat van de beide ouders heeft om vrijspraak gevraagd.

De baby zat onder de blauwe plekken en breuken toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij had ook een ontstoken darmperforatie. Artsen denken dat het kind hard in de buik is gestompt.

Geen verklaring

De vader zei tegen de rechtbank dat hij geen verklaring heeft voor de verwondingen. Hij zegt dat hij zijn zoontje altijd goed heeft verzorgd. Het OM gelooft de verklaring van de vader niet. De moeder was niet bij de zitting aanwezig.

Het OM probeert de ouders al jaren veroordeeld te krijgen, maar de rechtbank verwees de zaak in eerste instantie naar de prullenmand omdat er bij het onderzoek grote fouten waren gemaakt. In mei bepaalde het hof dat de zaak toch in behandeling moet worden genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl