NOS Nieuws

'Veel gegadigden voor overname Perry Sport en Aktiesport'

'Volgende week eerste gesprekken over een overname'

Voor de failliete winkels van Perry Sport en Aktiesport is veel belangstelling. Er hebben zich tientallen gegadigden gemeld. Vanmiddag sprak de rechtbank het faillissement uit van moederbedrijf USG, de eigenaar van de twee ketens uit.

Curator Van Hees is positief over de kans op een doorstart. "Het zijn mooie winkels die voor een belangrijk deel winstgevend zijn." De curator gebruikt deze week om zoveel mogelijk informatie voor de geïnteresseerde partijen te verzamelen. Komende week zouden dan de eerste gesprekken over een mogelijke overname kunnen beginnen.

Van Hees wil niet zeggen welke partijen geïnteresseerd zijn. Hoe groot de kans is dat het daadwerkelijk tot een overname komt, durft hij niet in te schatten. "Er is belangstelling voor en ik denk dat de kans groot is dat een belangrijk deel van de winkels kan blijven bestaan."

Salarissen

Het faillissement is volgens de curator veroorzaakt door de ondergang van V&D en de doorstart van Scapino. Perry Sport had veel zogeheten shop-in-shops in V&D-vestigingen en Aktiesport zat in veel Scapino's. Toen duidelijk werd dat die shops niet meer open zouden gaan, ontstond er een acuut financieel probleem.

De schappen gaan de komende tijd steeds leger worden.

NOS-verslaggever Gerri Eickhof

De banken hebben volgens Van Hees in het weekend de kredietlijnen dichtgedraaid, waardoor de salarissen over februari niet betaald konden worden. Daardoor was een faillissement nog de enige mogelijkheid om de lonen over te maken en de winkels open te houden. Nu het moederbedrijf failliet is neemt het UWV de betaling van de salarissen voor zes weken over.

Volgens verslaggever Gerri Eickhof is een uiterst onzekere tijd aangebroken voor de 2000 werknemers van de 250 winkels. Die blijven voorlopig wel open. "Maar doordat leveranciers geen goederen meer willen leveren, zullen de schappen wel steeds leger worden." Bij V&D was er ook sprake van veel overnamekandidaten, maar volgens Eickhof is er een belangrijk verschil. V&D leed verlies, de sportketens staan er volgens hem veel beter voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl