Goedemorgen...

Wekdienst: passagiers gestrand, duurdere zorgpremie en geheime drone-oorlog

Het is wisselend bewolkt en er valt zo nu en dan een bui, vooral langs de kust. Tussen de wolken door laat de zon zich af en toe zien. Het wordt 17 tot 19 graden.

Een migrant wordt weggeleid van het spoor

Wat heb je gemist..

Honderden passagiers van 5 Eurostar-treinen, die tussen Frankrijk en Engeland rijden in de Kanaaltunnel, hebben urenlang vastgezeten. Er werd gedacht dat er migranten op het spoor liepen. Sommige inzittenden kregen het moeilijk; het was warm en de ventilatie in de trein werkte slecht.

Passagiers wachten op station Calais

Stijging zorgpremie dreigt door dure medicijnen

De zorgpremie dreigt de komende tijd flink te stijgen. Dat komt doordat specialistische geneesmiddelen, bijvoorbeeld tegen kanker, steeds duurder worden. In 2011 waren de kosten voor zulke medicijnen 700 miljoen euro; eind 2013 was dat al meer dan het dubbele: anderhalf miljard euro. Vaak zitten er op zulke speciale medicijnen patenten; dan is er dus maar één fabrikant en die kan elke prijs vragen die hij wil.

Medicijnen laten zorgkosten stijgen
Predator-drones van de Amerikaanse luchtmacht

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA en het Pentagon voeren een geheime drone-oorlog in Syrië om leiders van Islamitische Staat uit te schakelen. The Washington Post citeert anonieme functionarissen die bevestigen dat tot dusver een handvol drone-aanvallen is uitgevoerd.

Een van de gedode terroristen is een Britse man van 21 die op sociale media opriep tot aanslagen in de Verenigde Staten.

Verder vandaag..

Politiemensen op een bijeenkomst van de politiebonden

Bij de rechtbank in Den Haag dient vanmiddag om 14.00 het kort geding dat minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid tegen de vakbonden heeft aangespannen om een nieuwe politieactie te voorkomen.

De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten de deurwaarders niet meer zullen ondersteunen als ze op huisbezoek zijn. Van der Steur vindt dat onacceptabel.

Deel artikel: