Goedemorgen

Wekdienst: Love Parade, schietpartij bios VS, Sandra Bland

Goedemorgen, vandaag af en toe zon. Het wordt 22 tot 25 graden. Vanavond regent 't, morgen ook. Bovendien waait 't dan. Temperatuur: 18 graden.

Bij een schietpartij in een Amerikaanse bioscoop in de staat Louisiana, zijn drie mensen omgekomen, onder wie de schutter. Zeker zeven mensen raakten gewond in de stad Lafayette. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De schutter zou een blanke man van 58 jaar zijn.

Hulpdiensten bij de bioscoop waar de schietpartij plaatsvond

De donkere vrouw Sandra Bland heeft zelfmoord gepleegd in haar cel in Texas. Dat zegt een lijkschouwer in de zaak die de laatste dagen veel aandacht krijgt. Bland werd hardhandig in de boeien geslagen, nadat ze geen richting had aangegeven. Ze werd kwaad, maar werd tegen de grond gewerkt en belandde in de cel. Drie dagen later werd ze daar dood gevonden. De familie van Bland twijfelde aan de doodsoorzaak.

Sandra Bland

Biologen hebben op bijna 2500 meter diepte in de Stille Oceaan leven ontdekt. En da's voor het eerst. De vondst werd gedaan in het water bij een Japans eiland. De organismen lijken niet op andere organismen die erg diep leven, maar lijken op het leven dat wordt ontdekt in het bos. In het leefgebied van de micro-organismen is het ongeveer 60 graden.

Verder vandaag...

In Duisburg worden vandaag de slachtoffers van het drama bij de Love Parade van 2010 herdacht. Vandaag vijf jaar geleden werden daar 21 mensen doodgedrukt. Er kwamen 1,4 miljoen mensen op het festival af, terwijl er maar plek was voor ongeveer 500.000. Verslaggever Martijn van der Zande was gisteren bij een eerste herdenking:

Vakantiegangers kunnen Lyon deze ochtend waarschijnlijk nog altijd beter mijden, want boze Franse boeren blokkeren daar de snelwegen. Gisteravond riep de grootste boeren vakbond op om de trekkers en hooibalen van de weg te halen. Maar niet iedereen luisterde daarnaar. De boeren willen betere prijzen voor hun melk en vlees.

Deel artikel: