Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen ook snel op tweede testdag Formule 1: 'Auto reageerde op alles goed'

Ook op de tweede testdag van het Formule 1-seizoen is Max Verstappen goed voor de dag gekomen. De wereldkampioen zette in zijn nieuwe Red Bull-wagen met 1.31,650 de op een-na-snelste tijd neer in Bahrein. Concurrent Mercedes beleefde juist een erg moeizame dag.

Op 5 maart wordt op hetzelfde circuit in Bahrein de eerste race van het nieuwe seizoen verreden.

Voor Verstappen verliep de dag niet vlekkeloos. Na 18 rondes testen kreeg zijn wagen een olielek. Dat konden de monteurs weer herstellen, waarna hij nog tot 47 rondes kwam.

De snelste ronde van de dag kwam opvallend genoeg op naam van Zhou Guanyu. De Chinees van Alfa Romeo was vier honderdsten van een seconde rapper dan Verstappen.

Kleine details

"We hebben ons vandaag gericht op kleine details en hebben stapjes vooruit kunnen zetten", vertelde Verstappen tevreden. "De auto reageerde opnieuw goed op alles dat we deden."

Verstappen: "Ik voel me erg comfortabel in deze auto, ik kon meteen flink pushen. De auto ziet er geweldig uit. Het is natuurlijk afwachten of dat ook zo is in de race, maar ik heb in elk geval een positief gevoel."

De Vries ook snel

Ook voor Nyck de Vries was het een goede testdag met 74 rondes. De nieuwkomer in de Formule 1 zette in zijn AlphaTauri de vierde tijd neer, achter Zhou, Verstappen en Fernando Alonso, die dit jaar bij Aston Martin rijdt.

"Net als gisteren was het een positieve dag", zei de 28-jarige Fries. "We hebben ons volledige programma kunnen rijden en hebben best een hoop dingen kunnen testen."

"We zijn erg blij met hoe de testdagen gaan, al is het nog moeilijk te zeggen hoe de auto gaat presteren", aldus De Vries.

In de ochtendsessie kwamen Verstappen en De Vries niet in actie. Daarin was Ferrari-coureur Carlos Sainz (1.32,486) de snelste, voor Logan Sargeant (Williams), Alonso (Aston Martin) en Guanyu (Alfa Romeo).

Verstappens Red Bull-ploeggenoot Sergio Pérez zette in 76 rondjes de zevende tijd neer van de tien coureurs.

Ferrari is voorzichtig

Ferrari-coureur Charles Leclerc uit zich tegenover de NOS voorzichtig over de staat van hun auto: "Alles wat we verwachtten, hebben we gekregen. Dat is een goed teken. Het is te vroeg om te zeggen dat we de strijd met Red Bull aankunnen."

Denkt Sainz dat Ferrari dit jaar Red Bull wel kan bijhouden? "Ik ben geen waarzegger, ik weet het niet., Ik hoop wel dat het gat kleiner is of zelfs verdwenen."

Verstappen was donderdag de snelste op het circuit van Sakhir. Met een totaal van 157 rondes was hij bovendien veruit de productiefste coureur in Bahrein.

In Bahrein hebben de tien Formule 1-teams drie dagen de tijd om hun nieuwe auto's op het circuit te testen. Daarbij zijn snelle rondetijden mooi meegenomen, het is minstens zo belangrijk om veel kilometers af te leggen en zodoende veel data over de nieuwe bolides te verzamelen.

Problemen Mercedes

Wat dat betreft was het een slechte dag voor Mercedes, dat veel kostbare tijd verloor. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kampte in de ochtend met pech. Er vloog een onderdeel van zijn auto, waar Alonso vervolgens overheen reed. Voor reparatiewerkzaamheden moest Hamilton naar de pits.

In de middag kroop George Russell achter het stuur van de Mercedes. De jonge Brit kende nog minder geluk dan zijn ervaren teamgenoot. Na 26 rondes kwam zijn auto met een hydraulisch probleem stil te staan op het circuit.

Russell kon daarna niet meer in actie komen. Hij kwam niet verder dan de dertiende tijd, Hamilton deed het met een vijftiende tijd nog iets minder.

Voor Mercedes kwam de middagsessie vroeg ten einde

Morgen wordt de testdriedaagse in Bahrein afgesloten. Verstappen komt dan niet in actie; zijn teamgenoot Pérez zal zowel 's ochtends als 's middags rijden.

De Vries komt bij AlphaTauri wel in de ochtendsessie in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl