Max Verstappen maakt zich klaar voor zijn eerste meters
NOS SportAangepast

Snelle Verstappen maakt flink wat meters in Bahrein, De Vries ook in actie

Max Verstappen heeft bij de Formule 1-testdagen in Bahrein zijn eerste kilometers van het seizoen gereden. De 25-jarige wereldkampioen van de afgelopen twee seizoenen was als een van de eersten de baan op vandaag.

Verstappen reed in totaal in zijn eerste sessie 71 rondjes op het circuit van Sakhir en zette daarbij de toen snelste tijd neer.

In de middagsessie kwam hij tot 86 rondjes, waarmee zijn totaal van de dag op 157 uitkomt. Daarmee was Verstappen veruit de drukste coureur in Bahrein.

Ook na de middagsessie bleek Verstappen de snelste, al zeggen tijden niet zoveel tijdens deze testdagen. Teams en coureurs gebruiken de rondjes op het circuit vooral om data te verzamelen over de nieuwe bolides.

Verstappen in zijn nieuwe RB19-bolide op het circuit van Bahrein

Zo werd er rondgereden met speciale verf (flow-vis) op de auto's om de aerodynamica te testen en reden diverse coureurs rond met zogeheten 'rakes', om nauwkeurig te meten hoe de luchtstromen lopen rondom de bolides.

Naast de testkilometers op donderdag komt Verstappen vrijdagmiddag ook nog in zijn nieuwe Red Bull in actie. Ploeggenoot Sergio Pérez zal vrijdagochtend en zaterdag achter het stuur zitten.

In de middagsessie mocht ook Nyck de Vries voor het eerst de baan op. De coureur van AlphaTauri reed met 85 rondjes na Verstappen de meeste rondjes in Bahrein.

Nyck de Vries tijdens de eerste testdag op het Bahrain International Circuit

De Vries komt verder ook op vrijdagmiddag en zaterdagochtend in actie. Tot en met zaterdag wordt er nog getest in Bahrein.

Drugovich valt stil in ochtendsessie

Lang kon Verstappen niet genieten van zijn eerste rondjes, want al snel werd de rode vlag gezwaaid. De Braziliaan Felipe Drugovich, vervanger van de geblesseerde Lance Stroll bij Aston Martin, zette zijn auto noodgedwongen stil. Na ongeveer 20 minuten konden de coureurs verder met hun testkilometers. Stroll ontbreekt in Bahrein vanwege een fietsongeluk.

Volgens NOS-verslaggever Louis Dekker zal Stroll ook volgende week niet in de auto zitten. "Mijn gevoel is dat hij niet rijdt volgende week", aldus Dekker. "Hij zal vervangen worden door Drugovich of de Belg Stoffel Vandoorne.""Aston Martin was in de persconferentie erg vaag en het team hield de kaken stijf op elkaar. Drugovich zei wel dat er snel een besluit genomen zal worden, want de tijd dringt." Dat laatste klopt zeer zeker, want volgende week staat het eerste raceweekend al voor de deur in Bahrein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl