NOS Sport

Waterpolosters strijdend ten onder tegen Spanje in halve finale World League

De Nederlandse waterpolosters zijn er niet geslaagd de finale van de World League Finals te bereiken. Op Tenerife ging Oranje met 14-10 (2-2, 4-2, 3-3, 5-3) ten onder tegen het favoriete Spanje.

Bondscoach Evangelos Doudesis met zijn speelsters tijdens het afgelopen WK in Boedapest.

Europees kampioen Spanje, dat eerder dit jaar Nederland uit de EK-finale hield, kende voor eigen publiek een vlekkeloze groepsfase en gold dan ook als favoriet. Oranje had namelijk slechts met de hakken over de sloot de laatste vier gehaald.

In de halve finale bleek het krachtsverschil echter minder groot dan vooraf wellicht gedacht. Spanje nam telkens een voorsprong, maar Oranje maakte drie keer gelijk. Kort voor rust mocht de pas 18-jarige Lola Moolhuijzen - net als Iris Sleeking drie keer trefzeker - een strafworp nemen, maar ze miste.

Daardoor gingen de Spaansen met een 6-4 voorsprong rusten.

De Spaanse waterpolosters gaan voor eigen publiek strijden om de eindzege in de World League.

In het derde kwart hield Nederland knap gelijke tred en toen bij Spanje Paula Camus en Cristina Nogue in het laatste kwart werden uitgesloten, stegen de kansen op een stunt. Oranje kon echter niet profiteren.

Troostfinale

Zondag om 13.00 uur strijdt Nederland om het brons tegen de verliezer van het duel tussen de Verenigde Staten en Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl