Brigitte Sleeking in het water namens Nederland.
NOS SportAangepast

Waterpolosters dankzij reddingsboei VS in halve finales World League

De Nederlandse waterpolosters hebben met de hakken over de sloot de halve finales bereikt bij het finaletoernooi van de World League op Tenerife. In het derde en laatste groepsduel bleef Oranje zelf op 11-11 steken tegen het al uitgeschakelde Canada, waarna ook de strafworpenserie met 4-3 verloren ging.

Daardoor was de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis afhankelijk van het al geplaatste Verenigde Staten tegen Italië. De Italiaansen stonden kort voor tijd nog met 10-9 voor, maar in de slotfase ging de VS er met twee treffers toch met de winst vandoor.

Halve finales

Door dat resultaat eindigt Nederland als tweede in de poule. In de halve finales (zaterdag, 13.00 uur) wacht Europees kampioen Spanje, dat na ruime zeges op Nieuw-Zeeland en Hongarije ook overtuigend afrekende met Australië: 12-5.

Bij het afgelopen EK in Split waren de Spaansen in de halve finales te sterk voor Oranje. In de andere halve finale nemen de Verenigde Staten het op tegen Hongarije.

Canada, dat zijn eerste twee duels met ruime cijfers verloren had, keek tegen Nederland lang tegen een achterstand aan, maar nam in het derde kwart toch de leiding. Oranje kwam in het vierde kwart op 11-10, maar zag Canada, waarvan op het WK van afgelopen zomer met 10-7 gewonnen werd, weer langszij komen.

In de strafworpenreeks werd de Canadese keepster Jessica Gaudreault de heldin. Zij keerde de inzetten van Brigitte Sleeking en Fleurien Bosveld.

"Dit was gewoon niet goed", oordeelde bondscoach Doudesis na afloop op de website van de bond. "Onze minste wedstrijd van de drie. Gelukkig hebben we er in ieder geval nog een punt uit gesleept. Ik ben ervan overtuigd dat we er zaterdag weer zullen staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl