Oud-motocrosser Tony Cairoli in zijn nieuwe functie als teammanager bij het KTM-team
NOS Sport

Herlings krijgt voormalig rivaal Cairoli volgend seizoen als teambaas bij KTM

Jarenlang streed motocrosser Jeffrey Herlings menig duel uit met Antonio 'Tony' Cairoli, maar vanaf volgend seizoen is de 37-jarige Italiaan zijn baas.

De negenvoudig wereldkampioen gaat als teammanager aan de slag bij het KTM-team van de negen jaar jongere Brabander, die vijf wereldtitels op zijn naam heeft staan, waarvan twee in de koningsklasse: MXGP.

Erelijst

Cairoli had als coureur al drie wereldtitels (twee in de MX2 en een in de MX1) met Yamaha veroverd, toen hij in 2010 in dienst trad van KTM. Met dat team won hij nog eens zes kampioenschappen, allemaal in de zwaarste raceklasse.

Zijn laatste titel dateert van 2017, zijn laatste WK-race reed hij in 2021. Vorig jaar kwam de Italiaan nog in actie in het Amerikaanse AMA motocrosskampioenschap.

Antonio Cairoli tijdens de Motocross of Nations in 2021

Bij KTM krijgt Cairoli een belangrijke taak in de veranderde structuur van het MXGP-team. Hij zal nauw gaan samenwerken met de Belg Joël Smets, ook al een vijfvoudig wereldkampioen, die de KTM-rijders traint en coacht.

Herlings wacht in 2023 ook een nieuwe start, nadat afgelopen seizoen geheel in duigen is gevallen door een voetblessure die hij in februari bij een val op de training opliep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl