Tim Gajser
NOS Sport

Motocrosser Gajser loopt met zege in Duitsland verder uit in WK-klassement

Motocrosser Tim Gajser heeft de grand prix van Duitsland op zijn naam geschreven. De Nederlanders in de MXGP-klasse eindigden in beide manches niet op het podium.

De spanning in het WK-klassement is ver te zoeken. De voorsprong van Gajser bedroeg voorafgaand aan de elfde GP al bijna honderd punten en dan viel voorafgaand aan de eerste manche in Duitsland ook nog de nummer twee van het klassement Maxime Renaux uit. In de kwalificatie kwam hij hard ten val, met onder meer vier gebroken ruggenwervels tot gevolg.

Vorm is terug

Ondanks zijn reusachtige voorsprong in het klassement, is Gajser zeker niet onverslaanbaar dit seizoen. De 25-jarige Sloveen, die al zes van de tien grands prix had gewonnen, wist de afgelopen drie GP's geen manche te winnen. In Duitsland hervond hij zijn vorm en racete hij onbedreigd naar de winst in de eerste manche.

WK-leider Gajser racet onbedreigd naar winst in eerste manche MXGP Duitsland

In de tweede manche pakte Jeremy Seewer de zege, maar de GP-overwinning was voor Gajser. De Nederlanders waren op het Duitse circuit niet van voren te zien. Glenn Coldenhoff, die vorige week nog een manche won in Frankrijk, werd zondag tiende en achtste.

Calvin Vlaanderen excelleerde vorige maand op Sardinië met twee manche-overwinningen en de GP-zege, maar kwam er in Duitsland niet aan te pas. Hij finishte in de eerste manche als twaalfde en in de tweede als vierde. Brian Bogers en Davy Pootjes zaten in beide manches niet in de toptien.

Jeffrey Herlings is het hele seizoen uitgeschakeld met een blessure.

Rentree Febvre

De grand prix in Duitsland betekende ook de rentree van Romain Febvre. De vice-wereldkampioen brak eind november zijn scheenbeen, waarna een lange revalidatie volgde. Onder meer een bottransplantatie moest eraan te pas komen om Febvre weer op de been te krijgen.

De Fransman zette een prima eerste manche neer op het circuit van Teutschenthal. Hij kwam als vierde over de finish. In de tweede manche eindigde hij als zevende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl