NOS Sport

Coldenhoff en Bogers houden Nederlandse eer hoog in lastige GP Spanje

Coldenhoff en Bogers op MXGP-podium bij GP van Spanje

Motocrosser Maxime Renaux heeft in de MXGP de GP van Spanje gewonnen. De Fransman won beide manches op het zand van Intu Xanadúo. De 22-jarige coureur bleef met 50 punten de Nederlanders Brian Bogers (38 punten) en Glenn Coldenhoff (38 punten) voor.

Voor Renaux is het de eerste GP-overwinning op het hoogste niveau, de MXGP. Vorig jaar werd hij wereldkampioen in de MXGP2. Voor zowel Coldenhofff als Bogers is het de tweede podiumplek dit seizoen.

Leider in de wereldbekerstand Tim Gajser viel net als vorig weekend op Sardinië - waar de Nederlander Calvin Vlaanderen verrassend won - in Spanje opnieuw naast het podium. De 25-jarige Sloveen werd tweede in de eerste manche van de dag, maar zesde in de tweede manche, waardoor hij 37 punten bij elkaar reed.

Wereldkampioen Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet in actie vanwege blessureleed.

Zo brokkelt er langzaam iets af van de ongenaakbare status van Gajser, die dit seizoen al na tien manches de bovenste trede op het podium beklom en in totaal zes GP's won. Maar een paar weken geleden werd Gajser in aanloop naar Sardinië ziek en viel hij hard in de kwalificatie in Spanje. Zondag leek er in de eerste manche weinig aan de hand met Gajser.

Renaux profiteert van val Prado

In de eerste manche van de middag zat het, zeker in het begin van de heat, dicht bij elkaar. Renaux racete naar de eerste plek, met Gajser en Jorge Prado in zijn nek. Bogers en Coldenhoff werden vierde en vijfde.

In de tweede manche ging Prado er hard vandoor, nam de koppositie in en zette zelfs even de snelste ronde van de dag neer. Maar door een val kon Renaux profiteren en hij gaf de koppositie niet meer uit handen.

Gajser staat nog steeds aan de leiding in de MXGP met 404 punten. Renaux volgt met 338 punten. De beste Nederlander is Coldenhoff op plek vijf, met 272 punten. Volgende week gaat de MXGP verder met de grand prix van Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl